Meny Stäng

Om mig

Jag heter Malin Tegbrink och jag är trädgårdsmästare och trädgårdsdesigner.

När jag designar en trägård utgår jag alltid från hur mycket tid du som ägare har för fortsatt skötsel. Utseendet, platserna, funktionerna, allt detta är lika viktigt att få rätt, men om inte du som ägare har möjlighet att hålla efter designen, så kommer ingenting att bli så vackert som du hoppades.

Jag har alltid älskat naturen och tyckte som barn och tonåring mycket om att hjälpa till i mina föräldrars trädgård på sommarstället. 2005 fick jag äntligen min egen trädgård, den som jag fortfarande har, och började genast fixa och ändra. Jag lärde mig oerhört mycket under de första åren. Vilka växter som trivs var, varför vissa växter trivdes hos mig men inte hos min syster och vise versa, fast vi båda hade tung lerjord. Jag lärde mig vilka växter som kunde flyttas och vilka som inte kunde det. Vilka som var invasiva och vilka som behövde extra omsorg.
 
Våren 2011 började jag jobba tillsammans med en vän som hade egen trädgårdsfirma och erbjöd skötsel till privatpersoner. Vilken härlig erfarenhet, att få se olika trädgårdar med olika förutsättningar, att lyssna på ägarnas önskemål och förstå deras behov. På senhösten 2011 öppnade jag och min vän en blomsterbutik tillsammans. Vi fortsatte att erbjuda skötseltjänster och när jag blev ensam ägare av företaget 2016 så började jag göra mer reklam för just de tjänsterna. Det ledde till många fler uppdrag, och sommaren 2017 valde jag att stänga butiken för att ägna mig full tid åt trädgårdsmästaryrket.
2021 var mitt sista år som trädgårdsmästare på fulltid, och sedan dess har jag jobbat med trädgårdsdesign och trädgårdsrådgivning.

Någonting jag tidigt uppmärksammade under åren som trädgårdsmästare, var att även om en trädgård var ritad och designad, var det inte alltid slutresultatet passade ägarna till hundra procent. Designen passade precis det ägarna ville se i trädgården, men det saknades en pusselbit. Jag var där för att rensa upp och sköta den vackra trädgården, som i sin design inte hade tagit hänsyn till familjens möjlighet och vilja till skötsel.

Jag valde att utbilda mig till trädgårdsdesigner för att själv kunna förstå varför det var ett avstånd mellan dessa två faktorer. Utbildningen lärde mig mycket om hur själva designprocessen går till, men nuddade bara ytligt vid ämnet fortsatt skötsel.

För mig är det en av de viktigaste aspekterna när jag utformar en design till dig. Jag vill veta dina vardagsbehov och din tid, ork och vilja att sköta ytan, allra först. Eftersom jag kommer från trädgårdsmästarsidan av yrket och har sett många vackert designade trädgårdar som blivit övervuxna, så är det viktigast för mig att den design jag kommer fram till ska passa dig som ägare och din vardag.

Kontaktuppgifter
0704-222869
malin@tradgardsidyll.se

malin@tradgardsidyll.se

+46 704222869